Fietstransfers

Fietstransfers

Posterama levert een enorme verscheidenheid aan transfers voor onder andere de fietsindustrie. Afhankelijk van de toepassing (op of onder de top coating) en de wijze van verwerking (droog aangebracht of met water) kiezen we het juiste type transfer. De transfers van Posterama onderscheiden zich in de markt doordat ze veel kleurkracht hebben, zeer lang houdbaar zijn, volledig uv-bestendig en kleurecht zijn, relatief dun zijn en geen last hebben van “rouwrandjes” (donkere randen aan een helder kleurvlak).

 • Watertransfers

  Watertransfers

  De vloeistoftransfers van Posterama worden met puur water zonder toevoegingen aangebracht. Ze zijn bij uitstek geschikt voor toepassing onder de topcoating. Er zijn twee typen:

  Waterslide decals

  De waterslide decal is ultradun en bestaat na het aanbrengen slechts uit een inkt- en laklaag. Voor het aanbrengen wordt de waterslide decal geweekt in puur water en daarna aangebracht op het frame. Vervolgens wordt het transferpapier ervan afgeschoven en blijft de decoratie achter. Door het soepele transferpapier zijn de Posterama waterslide decals snel en probleemloos aan te brengen. Vanuit dermatologische oogpunt beveelt Posterama het weken in water van kamertemperatuur aan. Deze trnasfers onderscheiden zich in de markt doordat de lijm- en vernislaag bij elke lichtinval geheel onzichtbaar is.

  Waterdecals 
  Deze waterdecal is eveneens ultradun. Een laklaag fungeert als aanbrenglaag en wordt na een tussendroging verwijderd. Het aanbrengen zelf gaat sneller dan bij waterslide decals en bovendien is het mogelijk om de transfer fors driedimensionaal te vervormen. Daardoor kunnen bijvoorbeeld frames en fietsonderdelen met vreemde vormen over grote oppervlakten goed gedecoreerd worden. Dit is met de andere systemen lastiger of zelfs onmogelijk. De waterdecal heeft dezelfde sublieme optische kwaliteiten als de waterslide decal.

 • Droogtransfers

  Droogtransfers

  Droogtransfers onderscheiden zich van de watertransfers doordat er bij het aanbrengen geen water nodig is en ze dus in het lak- en decoratieproces droog kunnen worden aangebracht. De droogtransfers van Posterama zijn er in verschillende soorten:

  Polyesterfilmtransfers
  De polyesterfilm transfers bestaan uit een flinterdunne laag polyester waarop een decoratie is gedrukt. Daardoor is dit type transfer iets dikker dan de watertransfers. Deze transfer kan ook van een stevige vernis worden voorzien waardoor die ook op de lak te gebruiken is, eventueel zelfs in een matte uitvoering. Dit type transfer is zeer eenvoudig en snel verwerkbaar en daarom bij uitstek geschikt voor fietsfabrieken die zeer efficiënt transfers onder de poedercoating of onder een tweecomponentenlak willen brengen.

  Chroomtransfers

  Om speciale chroom- en zilvereffecten te bereiken beschikt Posterama over een aantal mogelijkheden die onder de poedercoating kunnen worden aangebracht.  Eén ervan is een speciale, ultradunne en hittebestendige chroomfolie. Deze chroomtransfer is subliem, mits de lakkwaliteit dat ook is.

  UV-droogtransfers

  De UV-droogtransfers zijn alleen geschikt voor toepassing op de topcoating en worden dus na het lakproces aangebracht. Deze transfers zijn door de soepele aanbrengfolie uitermate goed verwerkbaar. Eén keer aangebracht zijn ze na enige tijd amper meer te verwijderen. De UV-droogtransfers van Posterama onderscheiden zich ook doordat ze relatief dun zijn en dus minder op een sticker lijken. In tegenstelling tot anderen, levert Posterama zowel matte als glanzende UV-droogtransfers.

 • HiLo decal: de 3D illusie

  HiLo decal: de 3D illusie

  Na de ontwikkeling van de 3Dtransfer brengt Posterama een nieuwe revolutie te weeg op het gebied van fietsdecoraties: de illusie van drie dimensies in een platte transfer dankzij Posterama's zeer speciale HiLo-transfer.

  Bij het zien van een simpele ronde buis die met deze transfer is gedecoreerd geloof je je eigen ogen niet! Vanuit welk hoek je kijkt, je ziet diepte in de transfer die steeds verandert met je gezichtshoek mee.

  Dit HiLo effect is bestand tegen de hitte van de moffeloven en kan dus onder de transparante poedercoating worden geplaatst. Posterama kan het toepassen in vrijwel elk type transfer voor toepassing op en onder de coating.