Overslaan en ga direct naar de inhoud

Nieuws

Decals aanbrengen?

Slimme oplossingen komen uit Europa!

Er valt zoveel te besparen als je met de juiste stickers werkt. Bij Posterama zijn we dol op het bezoeken van fietsfabrieken om te zien hoe transfers verwerkt worden en wat wij kunnen doen om fabrikanten nog beter te laten presteren.

Toch is het soms ook onthutsend. Wij hebben onlangs een aantal “state of the art” lakkerijen van fietsfabrieken bezocht. Alles is slim en doordacht georganiseerd; voorbeelden van lean manufacturing. Toch schrik ik ook van de verspilling van energie, tijd én geld; door één bewuste keuze.

Wanneer je bijvoorbeeld watertransfers van een grote concurrerende leverancier verwerkt, moet je na de eerste ovendroging wachten tot de frames helemaal afgekoeld zijn om met de volgende stap door te gaan; het verwijderen van de aanbrenglaag. Dat heeft enorme gevolgen voor de productie.

Nog verbazingwekkender is wat je dan tegenkomt aan oplossingen om dat afkoelen te bereiken:

  1. frames afkoelen d.m.v. een koudwaterdouche (én later extra ovendroging);
  2. zware chillers aanschaffen om ze koude lucht te laten blazen;
  3. de lijn verlengen, waardoor frames een uur langer blijven ronddraaien.

Op die manier worden tienduizenden euro’s per jaar verspild: volslagen overbodig!

Bij gebruik van de NWD watertransfers van Posterama kan de aanbrenglaag in-line van het nog warme frame verwijderd worden en kan die direct naar de clearcoat cabine gaan.

Geen onnodig tijdsverlies, onnodige kosten, onnodige milieubelasting. So, be smart, kies onze NWD watertransfers, die ontwikkeld zijn voor lean manufacturing.

De strategische conferentie voor de fietsindustrie

Color Trend Days 2023 by Posterama

Een uniek evenement voor de fietsindustrie met betoverende presentaties en een geweldige plek om te netwerken.

Met dank aan onze geweldige sprekers en interessante gasten. "Zonder hen was het niet zo'n succes geworden", vertelt Frans-Theo Niemeijer, eigenaar van Posterama.

Een paar reacties die we hoorden: "Inspirerend", "Fijne sfeer", "Perfecte plek om te netwerken" en ook belangrijk "Lekker eten".

Het event toonden de nieuwste producten en technologieën op het gebied van oppervlakteveredeling voor de fietsindustrie. Ook ging het ook over het terughalen van de fietsproductie naar Europa met veel inspirerende presentaties en interviews.

In samenwerking met onze partners van The Sppot organiseren wij twee keer per jaar een evenement in verschillende landen. Heeft u interesse om er de volgende keer bij te zijn?

Volg ons op Linkedin voor meer informatie.

Contact & informatie

Heeft u een vraag over één van onze producten of technieken? Of wilt u een offerte ontvangen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.