Overslaan en ga direct naar de inhoud

Nieuws

Ons laatste evenement in Turijn Italië

Get Technical 2023

Get Technical is een van de grote 3 evenementen van of the sppot. Het richt zich met name op de technische aspecten van oppervlakteafwerkingstechnologieën voor de fiets- en sportartikelenindustrie.

Op 21 en 22 november heeft Eurotherm S.p.A., net als Posterama één van de partners van de sppot, dit speciale evenement georganiseerd. Er was bij alle aanwezigen veel interesse voor onze presentaties, discussies en workshops.

Voor veel Italiaanse lakwerkmanagers was de toepassing van watertransfers onder clearcoat nieuw en leerzaam. Voor anderen waren de probleemoplossende tips nuttig. Voor onszelf is het nog steeds ongelooflijk om te ervaren dat verschillende grote Europese fietsfabrikanten nog steeds extreme (Aziatische) procedures volgen voor de verwerking van water, zoals hoge temperaturen voor het drogen van watertransfers (110-120 graden) in plaats van 60-80 graden (vereist voor onze NWD-waterdecals). Wat een verspilling van geld en energie!

Sommigen voegen zelfs chemicaliën toe aan het weekwater. Slecht voor de werknemers en het milieu. Een extra bevestiging dat we op de goede weg zijn met onze focus op people, profit en planet.

Ons volgende evenement is Color Trend Days 2024 in Portugal. We hopen je daar te zien. Als je op de hoogte wilt blijven van onze evenementen, stuur dan een e-mail naar info@posterama.nl.

Decals aanbrengen?

Slimme oplossingen komen uit Europa!

Er valt zoveel te besparen als je met de juiste stickers werkt. Bij Posterama zijn we dol op het bezoeken van fietsfabrieken om te zien hoe transfers verwerkt worden en wat wij kunnen doen om fabrikanten nog beter te laten presteren.

Toch is het soms ook onthutsend. Wij hebben onlangs een aantal “state of the art” lakkerijen van fietsfabrieken bezocht. Alles is slim en doordacht georganiseerd; voorbeelden van lean manufacturing. Toch schrik ik ook van de verspilling van energie, tijd én geld; door één bewuste keuze.

Wanneer je bijvoorbeeld watertransfers van een grote concurrerende leverancier verwerkt, moet je na de eerste ovendroging wachten tot de frames helemaal afgekoeld zijn om met de volgende stap door te gaan; het verwijderen van de aanbrenglaag. Dat heeft enorme gevolgen voor de productie.

Nog verbazingwekkender is wat je dan tegenkomt aan oplossingen om dat afkoelen te bereiken:

  1. frames afkoelen d.m.v. een koudwaterdouche (én later extra ovendroging);
  2. zware chillers aanschaffen om ze koude lucht te laten blazen;
  3. de lijn verlengen, waardoor frames een uur langer blijven ronddraaien.

Op die manier worden tienduizenden euro’s per jaar verspild: volslagen overbodig!

Bij gebruik van de NWD watertransfers van Posterama kan de aanbrenglaag in-line van het nog warme frame verwijderd worden en kan die direct naar de clearcoat cabine gaan.

Geen onnodig tijdsverlies, onnodige kosten, onnodige milieubelasting. So, be smart, kies onze NWD watertransfers, die ontwikkeld zijn voor lean manufacturing.

De strategische conferentie voor de fietsindustrie

Color Trend Days 2023 by Posterama

Een uniek evenement voor de fietsindustrie met betoverende presentaties en een geweldige plek om te netwerken.

Met dank aan onze geweldige sprekers en interessante gasten. "Zonder hen was het niet zo'n succes geworden", vertelt Frans-Theo Niemeijer, eigenaar van Posterama.

Een paar reacties die we hoorden: "Inspirerend", "Fijne sfeer", "Perfecte plek om te netwerken" en ook belangrijk "Lekker eten".

Het event toonden de nieuwste producten en technologieën op het gebied van oppervlakteveredeling voor de fietsindustrie. Ook ging het ook over het terughalen van de fietsproductie naar Europa met veel inspirerende presentaties en interviews.

In samenwerking met onze partners van The Sppot organiseren wij twee keer per jaar een evenement in verschillende landen. Heeft u interesse om er de volgende keer bij te zijn?

Volg ons op Linkedin voor meer informatie.

Contact & informatie

Heeft u een vraag over één van onze producten of technieken? Of wilt u een offerte ontvangen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.