De ideale klomptransfer

De activiteiten van Zeefdrukkerij Van der Geest uit Utrecht zijn in mei 2009 door Posterama overgenomen. Van der Geest was befaamd om haar transfers voor de klompenindustrie. Omdat Posterama van mening was dat de klomptransfer van Van der Geest om milieu- en arbo-redenen gedateerd was, heeft zij een compleet nieuwe klomptransfer ontwikkeld. Dat is niet eenvoudig, omdat een transfer op een vel wordt gedrukt, maar vervolgens bij het aanbrengen flink 3-dimensionaal wordt vervormd. Wanneer zo’n transfer te slap is, is deze niet aan te brengen en wanneer die te stevig is, breekt hij snel.

Posterama heeft een klomptransfer ontwikkeld die licht elastisch en voldoende body heeft om goed verwerkbaar te zijn. Het is nu zelfs mogelijk om een klomp van punt tot hak met één transfer volledig te decoreren. Daarnaast is de transfer zo dun, dat die niet op de klomp ligt, maar er zo tegenaan kleeft dat er een eenheid ontstaat met de klomp. Dat levert dus ook een fraai optisch resultaat op, want je ziet vrijwel niet meer dat er iets opgeplakt is. Bovendien hecht de klompenlak prima op de transfer, zodat er een prachtig en degelijk eindresultaat behaald wordt.