Duurzaamheid

Duurzaamheid

Posterama hecht veel waarde aan duurzaamheid. We draaien bijvoorbeeld op groene stroom en zo veel mogelijk gebruik van milieuvriendelijke stoffen. Posterama ontwikkelt haar producten bovendien op zo’n wijze, dat ze:
• duurzaam verwerkt kunnen worden met zo min mogelijk belasting voor medewerkers
• zo min mogelijk uitval opleveren en
• over een lange levensduur beschikken.


Voorloper
Duurzaam produceren is voor Posterama niet het meeliften op een hype, maar een natuurlijke grondhouding. Zo ontwikkelden we bijvoorbeeld jaren geleden samen met een leverancier een drukvorm-reinigingsmachine. Nu worden deze machines veel toegepast, maar Posterama was de eerste die de noodzaak van een dergelijke machine onderkende. De machine reinigt de gebruikte screens voor hergebruik bij een nieuwe order. Dit gebeurt in een gesloten circuit. Zo komen er geen oplosmiddelen of andere schadelijke stoffen in het milieu terecht.

REACH
Posterama produceert volledig volgens REACH, voert minutieus een oplosmiddelenboekhouding en kan op elk moment productdatasheets leveren van de door haar gebruikte inkten, chemicaliën en middelen. We gebruiken zo min mogelijk milieuonvriendelijke stoffen, reduceren het afval tot een minimum en laten het gescheiden door gespecialiseerde bedrijven afvoeren om verwerkt te worden voor hergebruik.

Groene producten
De producten van Posterama zijn in vergelijking met die van anderen zonder meer groen te noemen. Neem bijvoorbeeld de houdbaarheid van de transfers. Die van Posterama blijven jarenlang zonder kwaliteitsverlies bruikbaar, terwijl anderen shelftimes van slechts enkele maanden tot een half jaar garanderen. Bovendien worden producten zo ontwikkeld dat er tijdens de verwerking zo weinig mogelijk uitval ontstaat. Wanneer een transfer niet goed geplaatst wordt, kan herstel plaatsvinden. En wanneer dat niet lukt, kan de transfer verwijderd worden zonder dat het frame direct ontlakt behoeft te worden. De transfers van Posterama hebben namelijk een lage ”aanvangstack” en krijgen pas na enkele dagen hun volledige hechting, waarna die niet meer vermindert.

Arbo-verantwoorde producten
Posterama houdt als geen ander rekening met de wijze waarop haar producten verwerkt worden. Andere leveranciers van waterslide decals laten deze bijvoorbeeld weken in water van minder dan 10 graden Celsius of juist in warm water van 40 graden of meer (omdat ze anders niet soepel genoeg meer zijn). Dit levert uiteraard (huid)klachten op bij degenen die ze verwerken. Daarom levert Posterama waterslide decals die geweekt kunnen worden in water van kamertemperatuur. Dat levert de minste dermatologische klachten op.