IML-labels

IML-labels

Het verwerken van in-mouldlabels in het spuitgietproces is niet altijd even gemakkelijk. Al biedt de techniek vele mogelijkheden, toch leidt de toepassing ervan bij menig spuitgieter tot problemen en afkeur. Dat vraagt dus om een specialist die zich verdiept in de specifieke situatie en op maat een perfect product levert. Posterama is graag die partner.

In-mouldlabelling is namelijk een vak apart. De labels dienen allereerst probleemloos en zonder afkeur verwerkt te kunnen worden. De plaatsing in de matrijs is daarbij cruciaal.

Daarnaast moet in technische zin een perfecte eenheid ontstaan tussen het label en het spuitgietproduct. Hierbij is de juiste materiaalkeuze essentieel voor een goede hechting. Tenslotte spelen ook optische kwaliteiten een belangrijke rol: perfect drukwerk met lichtechte, hittebestendige inkten, waaronder heldere kleuren en mooie metallic-effecten.

Kind van de rekening is daarbij dan vaak de afstemming van de glans van het in-mouldlabel en het spuitgietwerk zelf. Voor veel specialisten een bekend probleem. Posterama is in staat ook elk in-mouldlabel de juiste matheid mee te geven die past bij het kunststofproduct. Hierdoor ontstaat er één geheel zonder hinderlijke glansverschillen.