Fietsproductie ondersteunende producten

Fietsproductie ondersteunende producten

Om het lakken en decoreren van fietsframes te ondersteunen levert Posterama zeer bijzondere producten voor de lakkerij, zoals tapes en spuitsjablonen. Het lakproces van Europese fietsfabrieken vergt vaak zeer specifieke producten. Posterama heeft hierover vanuit een schat aan ervaring bijzondere producten ontwikkeld, die in tegenstelling tot veel van de in de markt aanwezige materialen, beslist geen negatieve invloed hebben op de kwaliteit van het laksysteem. Deze producten brengen we op de markt na uitvoerige Research en Development in het eigen laboratorium.  

 • Tapes

  De tapes zijn siliconenvrij en veroorzaken geen verstoring in de topcoating (zoals pinholes) of onthechting ervan, zoals veel in de handel zijnde tapes wel doen. Ze zijn vormvast en hittebestendig tot 200 graden Celsius.

 • Spuitsjablonen

  Spuitsjablonen

  Voor spuitsjablonen heeft Posterama verschillende soorten spuitsjabloonfolies, die met elkaar gemeen hebben dat ze geen effect hebben op de hechting van de poedercoating op de kleurlak. Voor bijna elke toepassing is dus wel één folie geschikt of een combinatie van deze folies. Voor het Europese lakproces met moffeltemperaturen van rond de 180 graden Celsius vindt u elders geen vergelijkbare producten.

  PPM Flex nHR

  Deze spuitmalfolie is in tegenstelling tot de andere spuitmalfolies van Posterama niet hittebestendig en is bedoeld ter vervanging van low budget-oplossingen die gemakkelijk vervormen, veel lijmresten achterlaten, etc. Dat doet deze folie uiteraard niet.

  PPM Basic

  Deze spuitmalfolie is vervaardigd van polyester en daardoor zowel hittebestendig als star.

  PPM Flex

  Deze spuitmalfolie is vervormbaar en toch hittebestendig en kan in principe zelfs twee keer in een lakcyclus door de moffeloven. 

  PPM UltraFlex
  Deze spuitmalfolie is nog meer dan PPM Flex vervormbaar en eveneens toch hittebestendig. Ook deze folie kan in principe zelfs twee keer in een lakcyclus door de moffeloven.