Klomptransfers

Zeefdrukkerij Van der Geest uit Utrecht bood enkele tientallen jaren geleden klompenmakers de mogelijkheid om het handmatige schilderwerk op klompen te vervangen door het gebruik van speciale transfers. Dankzij de ontwikkeling van die fraaie transfers is het handmatig beschilderen van klompen uit de mode geraakt. Tegenwoordig worden bijna alle klompen met transfers gedecoreerd, of het nu gaat om draagklompen of de meer uitbundige toeristenklompen.

Toen Posterama in mei 2009 de activiteiten van Zeefdrukkerij Van der Geest overnam, is meteen een compleet nieuwe klomptransfer ontwikkeld die voldoet aan alle moderne milieu- en arbo-eisen. Omdat er geen enkel bedrijf in Nederland een goede klomptransfer leverde, was de druk groot om met een goed systeem te komen. Posterama was zich ook ervan bewust dat, gezien de productiedruk aan klantzijde, er niet eindeloos ontwikkeld kon worden.

Om een goede klomptransfer te maken is niet eenvoudig: de transfer wordt op een vel gedrukt, maar moet bij het aanbrengen op de klomp vervolgens flink 3-dimensionaal worden vervormd. Wanneer zo’n transfer te slap is, is deze niet aan te brengen en wanneer die te stevig is, breekt hij snel.

Posterama heeft een klomptransfer ontwikkeld die licht elastisch en voldoende body heeft om goed verwerkbaar te zijn. Het is nu zelfs mogelijk om een klomp van punt tot hak met één transfer volledig te decoreren. Daarnaast is de transfer zo dun, dat die niet op de klomp ligt, maar er zo tegenaan kleeft dat er een eenheid ontstaat met de klomp. Dat levert dus ook een fraai optisch resultaat op, want je ziet vrijwel niet meer dat er iets opgeplakt is. Bovendien hecht de klompenlak prima op de transfer, zodat er een prachtig en degelijk eindresultaat behaald wordt. Meer weten? Neemt u contact op met Posterama.