Kaastransfers

Sinds jaar en dag worden kazen gedecoreerd met zijdevloei-etiketten. Deze werkwijze is relatief goedkoop, maar heeft als nadeel dat in een vroeg stadium de kazen al een merkaanduiding krijgen die meestal taal- en landspecifiek is. Bovendien zijn deze etiketten qua uitstraling niet erg hoogwaardig.

Toen enkele jaren terug Posterama van een klant bij het bespreken van een geheel andere opdracht tussendoor te horen kreeg dat deze klant eigenlijk de kazen op een andere wijze zou willen decoreren, is onze afdeling onderzoek & ontwikkeling een oplossing gaan bedenken. Na diverse kleine testen kon twee jaar later een revolutionaire methodiek getoond worden waarbij een robot de kazen volledig geautomatiseerd in een laattijdig stadium van etiketten voorzag. De video waarmee aangetoond werd dat deze methodiek werkt, kunt u hier vinden.

Voor deze methodiek zijn een speciaal soort transfers ontwikkeld. Een buitenlandse machinebouwer bleek in staat deze volautomatisch op de kazen te kunnen plakken. Het belangrijkste voordeel van deze methodiek is dat de kazen vlak voor levering - dus na rijping - gedecoreerd kunnen worden. Door het klantorderontkoppelpunt (KOOP) later in het proces te plaatsen, kan beter aan klantspecifieke wensen worden voldaan, kunnen voorraden verminderd worden en wordt de kans op onverkoopbare voorraden aanmerkelijk kleiner. Bovendien heeft deze decoratie een zeer hoge visuele kwaliteit; ze is zeer aantrekkelijk! Meer weten? Neemt u contact op met Posterama.