Fietsindustrie: 3D in decoratie

Het realiseren van reliëf-effecten in metaal, was altijd duur. Hydroforming is een mooie manier om een merknaam in een frame te zetten, maar vraagt vanwege de hoge toolingkosten om grote aantallen. Met de 3Dtransfer biedt Posterama meer mogelijkheden om dergelijke effecten te bereiken tegen aanzienlijk lagere kosten.

 

Er zijn twee manieren om de 3Dtransfer in te zetten. Allereerst kan de transfer onder de kleurlak of onder de primer geplaatst worden. Dat levert vooral bij matte en bij metallic-lakken zeer fraaie resultaten op door de hoogteverschillen en de lichtinval. Een fiets die strak in één kleur is uitgevoerd, kan op die manier fraai gestyled worden. In deze uitvoering kan de 3Dtransfer bovendien relatief goedkoop in kleine oplagen geproduceerd worden.

 

Daarnaast kan de 3Dtransfer ook ingezet worden op de kleurlak, onder de poedercoating. De 3Dtransfer is dus zeer hittebestendig! In dit geval wordt de 3Dtransfers in één of meerdere kleuren bedrukt. Dat levert veel meer creatieve mogelijkheden op. Hierbij valt te denken aan mooie combinaties van een frame in een solid kleur gecombineerd met een 3Dtransfer met een metallic bedrukking, zoals bijvoorbeeld zilver of

goud. Dan komt dat zilver of goud prachtig op de ondergrond te liggen.

 

Kortom, de 3Dtransfer biedt ongelooflijk veel mogelijkheden voor de echte designer! Meer weten? Neemt u contact op met Posterama.